Yaşam

İftar menüleri 2023: 19. gün iftar menüsü

On dokuzuncu gün iftar menümüze ana yemek tadında bir çorba ile başlıyoruz. Çorbanın ardından çorba olarak sıklıkla kullandığımız pilav ve son zamanlarda oldukça popüler hale gelen turşu ile devam ediyoruz. Ve son olarak her zamanki gibi nefis bir klasik tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte on dokuzuncu gün iftar menümüz…

19. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • köfte çorbası,
  • ezogelin pilavı,
  • soğan turşusu,
  • kabak tatlısı

köfte çorbası



Ana yemek ve çorbanın arasına yapışan besleyici ve doyurucu köfte çorbası ile iftar menümüze lezzetli bir başlangıç ​​yapıyoruz. Tam bir sulu yemek olan bu tanım, sofranızda yorumculardan tam not alacaktır.

Çorba görünümlü ana yemek: köfte çorbası tarifi

EZOJELİN PİRİNÇ



Ezogelin denilince akla hep ilk çorba gelir. Peki siz hiç ezogelin pilavı denediniz mi? İftar sofralarınıza farklılık katacak bu pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

Çorbası da güzel ama bu bir başka: Ezogelin pilavı tarifi

SOĞAN TURŞUSU



Hızlı hazırlanıp kısa sürede servise hazır olduğu için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen soğan turşusu ile menümüze devam ediyoruz. Lezzeti ve uyumuyla oldukça popüler olan soğan turşusunu hamburger başta olmak üzere her öğünün yanında mutlaka denemelisiniz.

Hiç bitmesin isteyeceksiniz: soğan turşusu tarifi

balkabağı tatlısı



Kabak tatlısına ne denir? Onu övsek daha az olur. Hele üzerinde tahin ya da kaymak varken bir tanesi asla kesmez. Ancak ölçülü olmakta fayda var.

Yedi yiyen: kabak tatlısı tarifi

Afiyet olsun!

dogubayazitajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu